Uitstekende service

Ervaring en deskundigheid

Flexibiliteit

Home » Verpakking industrie

Verpakking industrie

In de verpakkingsindustrie is het van groot belang dat er een continu en efficiënt proces is met minimale vertragingen en zo min mogelijk uitval van machines.
Het gebruik van non-stick coatings, beter bekend als PTFE of Xylan®, op uw productiemiddelen zorgt ervoor dat de frictie tussen verschillende onderdelen afneemt, er een duurzame bescherming tegen corrosie is, en dat stof en andere vervuiling niet kan hechten. Dit wordt ook wel een droog-smerende laag genoemd.
Een veel gehoorde uitdaging is dat er vaak bij het verpakken van producten in de medische-, farmaceutische- of levensmiddelenindustrie geen gebruik mag worden gemaakt van olie of vet, door het aanbrengen van deze coating is dat ook niet nodig.

Coatings die voor u in aanmerkingen kunnen komen:
De coatings die Sincofa met grote regelmaat aanbrengt op onderdelen van de verpakkingsindustrie zijn:

Onderdelen waarop een coating aangebracht kan worden:
Non-stick coatings worden naast het gebruik op de bewegende onderdelen van een machine ook vaak toegepast om aankleven van bijvoorbeeld plastic of lijm op sealplaten te verminderen of te voorkomen.
Enkele voorbeelden van onderdelen die Sincofa regelmatig bekleed met een non-stick coating voor de verpakkingsindustrie zijn:

  • Sealplaten;
  • Sealbalken;
  • Glijplaten;
  • Papiermessen

Als u zeker wilt weten welke coating voor uw toepassing geschikt is, kunt u contact opnemen met Sincofa om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Sincofa

Van Utrechtweg 55
2921 LN Krimpen aan den Ijssel

T: +31 180 51 8011
E: verkoop@sincofa.nl

Sincofa