Uitstekende service

Ervaring en deskundigheid

Flexibiliteit

Home » Non-stick coatings

Non-stick coatings

Non-stick PTFE coating, PFA coating en FEP coating laat u aanbrengen door Sincofa, de coatingspecialist in Rotterdam en omgeving. U kunt bij ons terecht voor verschillende soorten non-stick coatings geschikt voor toepassingen in onder meer de textiel -, chemische -, en medische- industrie.

Non-stick PTFE coating:

PTFE coating kan toegepast worden op iedere ondergrond, mits deze ondergrond opgeruwd kan worden, bijvoorbeeld middels stralen, en verwarmd mag worden tot 390℃.

Een PTFE coating kan maximaal belast worden van -200℃ tot +270℃, staat bekend om de uitstekende non-stick eigenschappen, de chemische resistentie van de coating en het zeer lage wrijvingscoëfficiënt.

Sincofa kan een non-stick PTFE coating aanbrengen op zowel nieuwe als reeds gebruikte voorwerpen. De PTFE coatings die Sincofa aanbrengt zijn tevens allemaal geschikt en goedgekeurd om met voedingsmiddelen in aanraking te komen.

Enkele voorbeelden van werkstukken waarop Sincofa non-stick PTFE coatings aanbrengt zijn:

  • Bakplaten;
  • Trechters;
  • Sealbalken;
  • Roerwerken;

Als u zeker wilt weten of deze non-stick PTFE coating voor uw toepassing geschikt is, kunt u contact opnemen met Sincofa om de mogelijkheden te bespreken.

Non-stick PFA coating:

PFA coating, tevens bekend als Teflon of Xylan, is net als PTFE coating geschikt om toegepast te worden iedere ondergrond, mits deze ondergrond opgeruwd kan worden, bijvoorbeeld middels stralen, en verwarmd mag worden tot 390℃.

Non-stick PFA coatings kunnen belast worden van -200℃ tot +260℃, staan bekend om de uitmuntende chemische resistentie door een porie dichte laag, uitstekende non-stick eigenschappen, zijn corrosie werend en hebben een grotere maximale laagdikte dan bijvoorbeeld een PTFE coating.

Sincofa kan een non-stick PFA coating aanbrengen op zowel nieuwe als reeds gebruikte voorwerpen. De PFA coatings die Sincofa aanbrengt zijn tevens allemaal geschikt en goedgekeurd om met voedingsmiddelen in aanraking te komen.

Enkele voorbeelden van werkstukken waarop Sincofa non-stick PFA coatings aanbrengt zijn:

  • Droogtrommels;
  • Roerwerken;
  • Walsen;

Als u zeker wilt weten of deze non-stick PFA coating voor uw toepassing geschikt is, kunt u contact opnemen met Sincofa om de mogelijkheden te bespreken.

Non-stick FEP coating:

FEP coating, ook bekend als Teflon of Xylan, kan tevens toegepast worden op iedere ondergrond, mits deze ondergrond opgeruwd kan worden, bijvoorbeeld middels stralen, en verwarmd mag worden tot 350℃.

Non-stick FEP coatings kunnen belast worden van -200℃ tot +205℃, staan bekend om de uitmuntende chemische resistentie door een porie dichte laag, uitstekende non-stick eigenschappen, zijn corrosie werend en hebben een grotere maximale laagdikte en dan bijvoorbeeld een PTFE coating.

Sincofa kan een non-stick FEP coating aanbrengen op zowel nieuwe als reeds gebruikte voorwerpen. De FEP coatings die Sincofa aanbrengt zijn tevens allemaal geschikt en goedgekeurd om met voedingsmiddelen in aanraking te komen.

Enkele voorbeelden van werkstukken waarop Sincofa non-stick PFA coatings aanbrengt zijn:

  • Bakvormen;
  • Mallen;
  • Messen.

Als u zeker wilt weten of deze non-stick FEP coating voor uw toepassing geschikt is, kunt u contact opnemen met Sincofa om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Sincofa

Van Utrechtweg 55
2921 LN Krimpen aan den Ijssel

T: +31 180 51 8011
E: verkoop@sincofa.nl