Uitstekende service

Ervaring en deskundigheid

Flexibiliteit

Home » Bakkerijen

Bakkerijen

Non-stick coatings, beter bekend als PTFE of Xylan®, worden door Sincofa veelvuldig aangebracht op onderdelen voor bakkerijen.
Productiemiddelen die gebruikt worden voor het verwerken van producten als deeg, kunnen snel vervuilen door het aankleven van deze producten. Om dit te voorkomen wordt vaak gebruik gemaakt van olie of vetten zodat de producten makkelijk loskomen. Door het aanbrengen van een non-stick coating kan het gebruik van deze middelen gereduceerd worden, of zelfs helemaal gestopt worden.

Hygiëne is een zeer belangrijk aspect in de voedingsindustrie, het schoonmaken en schoonhouden van uw productiemiddelen is dan ook van groot belang. Met een non-stick coating is het schoonmaken van de productiemiddelen aanzienlijk minder tijdrovend, waardoor er meer tijd is voor productie. De non-stick coatings van Sincofa zijn ook zeer goed bestand tegen de schoonmaakmiddelen die gebruikt worden in deze industrie.

Coatings die voor u in aanmerkingen kunnen komen:
Onderdelen in de bakkerijen die van een coating voorzien zijn, moeten een voedingskeurmerk hebben wanneer de coating direct in contact komt met de levensmiddelen, of in de buurt van deze middelen toegepast wordt.
Mogelijke coatings zijn:


Onderdelen waarop een coating aangebracht kan worden:
De onderdelen waarop coatings aangebracht kunnen worden voor bakkerijen zijn zeer uiteenlopend.
Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Trechters;
  • Messen;
  • Bakplaten;
  • Walsen;
  • Deegkuipen;
  • Opbollers;
  • Bakblikken

Als u zeker wilt weten welke coating voor uw toepassing geschikt is, kunt u contact opnemen met Sincofa om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Sincofa

Van Utrechtweg 55
2921 LN Krimpen aan den Ijssel

T: +31 180 51 8011
E: verkoop@sincofa.nl

Sincofa