Uitstekende service

Ervaring en deskundigheid

Flexibiliteit

Home » Textiel industrie

Textiel industrie

In de textielindustrie worden vaak non-stick coatings, beter bekend als PTFE of Xylan®, aangebracht op walsen en persen, maar ook in droogtrommels. Deze coatings kunnen problemen als corrosie of het aanplakken van lijm of ander residu in droogtrommels voorkomen.
Een voorbeeld hiervan zijn de droogtrommels die gebruikt worden voor het drogen van werkkleding. Vaak blijft er in werkkleding plastic achter wat vast kan komen te zitten in de droogtrommel, dit resulteert in een verstopping van de trommel en een minder goede werking hiervan. Het schoonmaken van een dergelijke trommel zonder coating is een tijdrovend proces. Door een non-stick coating aan te brengen kan deze tijd aanzienlijk gereduceerd worden en kan de trommel sneller weer in gebruik genomen worden.

Coatings die voor u in aanmerkingen kunnen komen:
Afhankelijk van het materiaal van uw producten en de omstandigheden waarin deze producten hun werk gaan doen zijn er verschillende coatings die voor u in aanmerking komen.
Enkele voorbeelden van coatings die Sincofa regelmatig aanbrengt voor de textielindustrie zijn:

Onderdelen waarop een coating aangebracht kan worden:
De onderdelen waarop Sincofa vaak coatings voor de textielindustrie aanbrengt zijn:

  • Rollen;
  • Walsen;
  • Persen;
  • Droogtrommels;
  • Stoffilters

Als u zeker wilt weten welke coating voor uw toepassing geschikt is, kunt u contact opnemen met Sincofa om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Sincofa

Van Utrechtweg 55
2921 LN Krimpen aan den Ijssel

T: +31 180 51 8011
E: verkoop@sincofa.nl

Sincofa